Как да... деинсталираме програми в Windows 7

Вече имате инсталиран Windows 7, настроили сте някои от най-важните неща и сте персонализирали всичко, което окото ви е пожелало. Няма да "уча" как да инсталирате програми. В страницата на всяка програма има подробно описание как да я инсталирате, а и по принцип инсталациите на повечето продукти е от вида "Next - Next - OK" и тук там някой рестарт. Ще ви покажа как да премахвате или променяте програми от Control Panel. Можете да ги махате и като намерите папката им в Program files (или къде сте инсталирали програмата) и от там направо да кликнете на изпълнителния файл uninstall. Поне по мое мнение от списъка с програми е по-удобно.


Премахване на програми:
Влизате в Control panel (как се влиза там е описано тук).

От там избирате Uninstall a program (в лявата колона най-долу, в раздел Programs).
Така изглежда списъка с програми. Избирате съответната и можете или да кликнете върху нея два пъти, за да стартирате деинсталацията или да кликнете дясно копче и да избере Uninstall. Някои програми могат да бъдат и промененями, така че в менюто на дясно копче може да има поне още една опция (change installation). От този прозорец обаче може да правите много повече. От него можете да премахнете и инсталирани актуализации и дори да добавяте и премахвате някои части от операционната ситема (игри, клиенти, услуги). Не се притеснявайте, технически не деинсталирате тези части а само ги добавяте и премахвате от разни важни списъци.

За да видите и редактирате инсталираните актуализации (updates). Горе в ляво изберете View installed updates.
Списъкът с актуализациите иглежда така.
Премахването им става по същия начин като програмите. Актуализации направени от други производители се нареждат накрая (понякога има такива).

Преминаваме към активирането и деактивирането на части на Windows. В синята линия отляво кликнете Turn Windows 7 features on and off.
В този прозорец избирате какво да бъде премахнато. Например игрите, или IE8. Като кликнете на плюсовете ще видите под форма на дърво (разклонение ако предпочитате).
На картинката виждате "чекчета"(човки) и запълнени квадрати. В първия случай се премахва всичко, а във втория само определени неща от съответната част. Когато решите какво искате да премахнете или върнете натиснете ОК и се заредете с търпение. Ако с премахването на някоя част засягате и други програми ще се появи диалогов продорец, който ще ви питам "ама наистина ли ви се иска". Това е част от политиката на Microsoft да пита потребителите си дали наистина са идиоти или се чувстват така, само когато ползват Windows.

А, честито!

споделяне в социални мрежи

------------------
Източници:
http://windows.microsoft.com

0 Response to "Как да... деинсталираме програми в Windows 7"

Публикуване на коментар